Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: az idény végén távozik a Real Sociedad kapitánya! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Sociedad együttese hivatalos oldalán bejelentette a hírt, hogy az idény végén távozik a csapat kapitánya, Asier Illarramendi.

(Photo by Silvestre Szpylma/Quality Sport Images/Getty Images)

A Real Sociedad gárdája a mai nap folyamán hivatalos közleményt adott ki, amelyben bejelentették, hogy az idény végén távozni fog a csapat ikonikus alakja, Asier Illarramendi. A 33 éves középpályásnak ugyanis le fog járni a szerződése, amelyet a felek nem fognak meghosszabbítani, így Illarramendi szabadügynökké fog válni júliustól. A rutinos játékos még 11 évesen került a Sociedad kötelékébe, ahol aztán lépésről-lépsre egyre feljebb jutott. A felnőttek közé 2010 nyarán került fel, majd kiváló teljesítményének köszönhetően 2013 nyarán meg is vásárolta őt a Real Madrid. A fővárosi kaland azonban nem alakult túl jól Illarramendi szempontjából, aki két év után visszatért a baszk alakulathoz, ahol azóta is a csapatot erősítette, egészen a következő hónap végéig.

Asier Illarramendi pályafutása során összesen 251 mérkőzésen ölthette magára a Real Sociedad szerelését, amelyeken 11 gólt és 17 gólpasszt jegyzett. Legnagyobb sikere a csapattal a 2019/20-as kiírású Spanyol Kupa elhódítása.