Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolások: új csapatot (is) kereshet magának Andrés Iniesta! – hivatalos

A Vissel Kobe hivatalos bejelentést tett arról, hogy Andrés Iniesta öt esztendő után távozik a csapattól, meglehetősen hirtelenjében, a japán bajnokság (J-League) aktuális idényének kellős közepén.

A Vissel Kobe már hivatalos sajtótájékoztatót is tartott, ahol mint fogalmaztak, sajnálattal, de tudomásul vették, hogy elválnak útjaik az FC Barcelonától 2018 júliusában érkezett korábbi világ -és Európa-bajnok karmesterrel.

“Sajnálattal jelentjük be, hogy Andrés Iniesta a nyáron elhagyja a klubot. Szívből jövő hálánkat fejezzük ki Iniestának, aki az elmúlt öt évben csodálatos dolgokat tett a Vissel Kobe csapatáért. Hálásak vagyunk neki, hogy minket választott!” – olvasható a japán klub kiadott közleményében, amelyből az is kiderül, hogy Iniesta július elsejével felbontja 2024 nyaráig érvényes szerződését, és a Consadole Sapporo elleni hazai bajnokit követően távozik.

Andres Iniesta eddig 2018 óta 133 találkozón lépett pályára a Vissel Kobe színeiben, 26 gólt és 25 gólpasszt jegyezve amellyel előbb 2019-ben Japán Kupát, egy évvel később Japán Szuperkupát nyert.

A korábbi Barca-klasszis jövőjét illetően természetesen máris elindultak a találkozások, sokan már azt is taglalják, hogy könnyen lehet, hogy Iniesta felhagy az aktív futballal is – Utóbbi alapjául az is szolgálhat, hogy valóban a Japán bajnokság kellős közepén távozik Iniesta, úgy, hogy a Vissel Kobe jelenelg 14 forduló után három pont előnnyel vezeti a J-League-et is (…)

 

(Borítókép: Photo by Etsuo Hara/Getty Images)