DAC: féltucat játékos elhagyja a csapatot – HIVATALOS

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) elmúlt idényét a második helyen záró FC DAC 1904 háza táján megkezdődött a játékoskerete nyári átalakítása…

 

Az FC DAC 1904 a hivatalos oldalán számolt be róla, hogy szerződése lejártával az utolsó fordulóban elbúcsúztatott Eric Davis mellett Ricardo Ferreira, Ahmet Muhamedbegovic, Enis Fazlagic, Andrija Balic, Sebastian Nebyla és Brahim Moumou is távozik az egyesülettől.

“Mind a 6 futballistának szeretnék köszönetet mondani az elmúlt hónapokban és években a klub érdekében elvégzett elkötelezett munkájukért. A sportmenedzsmenttel és az edzői stábbal való megbeszélések alapján elérkeztünk egy ponthoz, ahol a játékoskeretünk felfrissítése és új futballisták érkezése szükséges. Ezzel az új energiával vágunk neki a harcnak, hogy elérjük a céljainkat és teljesítsük a hatalmas elvárásokat, amelyek felénk irányulnak. Mindegyik labdarúgónak sok sikert kívánunk a pályafutásuk további szakaszára. Szeretném kiemelni Balić és Nebyla távozását, akik mindketten több mint 50 mérkőzést játszottak a klub színeiben. Balić kiváló futballista, akit a klub tagjai és a szurkolók is nagyon szerettek. Sajnos az elmúlt két idény során visszatérő sérülésekkel küszködött, mi pedig minden lehetséges segítséget megadtunk neki ezekben a nehéz időkben. Büszkék vagyunk arra, hogy közös erővel sikerült meggyógyulnia. A vele és a képviselőivel folytatott beszélgetések során azt éreztük, hogy három és fél idény után mindkét félnek jobb lesz, ha elválnak az útjaink. Nebyla nagyon fiatal futballistaként érkezett Dunaszerdahelyre, 3 év alatt viszont megerősítette magát, annak ellenére is, hogy mentálisan nem volt mindig könnyű megbirkózni a nyomással és az elvárásokkal. Azt jelezte felénk, hogy van egy külföldi ajánlata, amit szeretne elfogadni. Mivel fiatal futballistáról van szó, érte kapunk bizonyos összeget kompenzációként” – fogalmazott Jan Van Daele sportigazgató.

“A fentebb említetteken kívül Gavrić, Blackman, Szánthó és Kružliak szerződése is lejár. Az ő esetükben még egyeztetünk az érintett felekkel a DAC-ban való esetleges folytatásukról. A fejleményekről a megfelelő időben tájékoztatunk” – tette hozzá a sportvezető.