Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga 2: a Granada és a Las Palmas lett a két egyenes ági feljutó – KÖRKÉP

Szombat este rendezték meg a spanyol másodosztály (La Liga 2) utolsó fordulójában az igazán fontos kérdésekről döntő összecsapásokat…

(Photo by Fermin Rodriguez/Quality Sport Images/Getty Images)

A spanyol másodosztályú bajnokság (La Liga 2) utolsó fordulójában diadalmaskodó éllovas Granada biztosította bajnokként történő feljutását, így egy évvel a kiesés után azonnal visszatér az első osztályba.

A második feljutást érő pozícióban a Las Palmas jobb egymás elleni eredményével előzte meg a Levantét, így a Kanári-szigeteki csapat 2018 után versenyezhet ismét a legjobbak között, míg a valenciaiak a rájátszásban harcolhatják ki a feljutást. A négy csapatos playoff-ban rajtuk kívül még két baszk együttes, a Deportivo Alavés és az Eibar, valamint az Albacete lesz érdekelt.

A La Liga 2 aktuális idényének gólkirálya a Ferencváros egykori albán légiósa, Myrto Uzuni lett, aki 23 találattal segítette bajnoki címhez a Granadát.

A Gerard Pique által igazgatott Andorra a hetedik helyen végzett, az ősszel még a feljutó helyeken is megforduló Burgos 11. lett a bajnokságban. Továbbá olyan szebb napokat is megélt csapatok végeztek a másodosztály középmezőnyében, mint a Real Zaragoza, a Racing Santander vagy a Sporting Gijón, de az utóbbi években az élvonalban is megforduló Huesca vagy Leganés is közelebb volt a kieséshez, mint a feljutáshoz.

Eközben a tíz éve még BL-negyeddöntős Málaga ki is esett a második vonalból, csakúgy mint a Ponferradina, az Ibiza és a Lugo együttese.

Az élvonalból egyelőre az Elche sorsa pecsételődött meg, a másik két kieső hely elkerüléséért még több csapat vív ádáz csatát egymással.

A bajnokság aktuális állása