Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: még hat csapat veszélyben maradt az utolsó fordulóra – eredmények

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 37. fordulójában egyetlen találkozó kivételével mindegyiket egy időben rendezték meg vasárnap kora este.

(Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)

A már biztos bajnok Barcelona magabiztos győzelemmel búcsúztatta el a Camp Noutól két veteránját, Sergio Busquetst és Jordi Albát, miután 3-0-ra verték a Mallorcát Ansu Fati duplájával és Gavi góljával. Az Atlético Madrid legyűrte a Real Sociedadot 2-1-re hazai környezetben, így már biztos, hogy a dobogón végeznek, sőt, még az utolsó fordulóban akár beelőzhetik a Real Madridot is. A Villarreal kikapott a Rayo Vallecano vendégeként 2-0-ra, ezért elszalasztották a lehetőséget, hogy az utolsó fordulóban a Bajnokok Ligáját érő 4. helyért harcoljanak, miután a Sociedad vereséget szenvedett. A Real Betis győzött a Girona otthonában 2-1-re Borja Iglesias duplájával, ezzel pedig bebiztosították az Európa-liga szereplésüket.

A Cádiz legyőzte a Celta Vigót, így nagy lépést tett a bennmaradás felé, de még nem nyugodhatnak meg, akárcsak a vigóiak, akik a vereségükkel és a borzalmas formájuknak köszönhetően még az utolsó fordulóban ki is eshetnek. Az Almería és a Valladolid 0-0-ás döntetlent játszottak, ezért az utolsó fordulóban még mind a két csapatnak harcolnia kell a bennmaradásért, előbbinek egy döntetlen is elég lehet, míg utóbbinak csak a győzelem lesz elfogadható. A Getafe az utolsó pillanatokban megfordította az Osasuna elleni mérkőzést, és nyert 2-1-re, de még nem biztos a bennmaradásuk, míg a pamplónaiak fontos pontokat buktak el az Európa-konferencia ligát érő 7. helyért folytatott küzdelemben. Az Espanyol idegenben kis híján legyőzte a Valenciát, azonban Samuel Lino utolsó percekben szerzett góljával döntetlenre mentették a meccset a “denevérek”, ami egyben a katalánok kiesését is jelentette. A már biztos kieső Elche pedig idegenben legyőzte az Athletic Bilbaót, így a baszkok nem tudták beelőzni a szintén vereséget szenvedő Osasunát.

Az utolsó fordulóban kieshet még a Cádiz, a Getafe, a Valencia, az Almería, a Celta Vigo, és a jelenleg 18. helyen tanyázó Valladolid is.

Almería – Valladolid 0-0 (0-0)
Gól:

Athletic Bilbao – Elche 0-1 (0-0)
Gólszerző: L. Boye (90+2.)

Atlético Madrid – Real Socieadad 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Griezmann (37.), Molina (73.) ill. A. Sorloth (88.)

Cádiz – Celta Vigo 1-0 (0-0)
Gólszerző: R. Sobrino (53.)

Barcelona – Mallorca 3-0 (2-0)
Gólszerzők: A. Fati (1., 24.), Gavi (70.)
Kiállítva: A. Ndiaye (14.)

Getafe – Osasuna 2-1 (1-1)
Gólszerzők: J. Latasa (39.), J. Mata (90.) ill. C. Ávila (2.)

Girona – Betis 1-2 (1-0)
Gólszerzők: M. Gutierrez (36.) ill. B. Iglesias (47., 77.)

Rayo Vallecano – Villarreal 2-1 (0-0)
Gólszerzők: De Tomás (56.), I. Palazuon (63.) ill. Lo Celso (83.)

Valencia – Espanyol 2-2 (1-1)
Gólszerzők: D. López (38.), S. Lino (90+3.) ill. C. Montes (40.), M. Braithwaite (50.)

Korábban játszották:
Sevilla – Real Madrid 1-2
Gólszerzők: R. Mir (3.) ill. Rodrygo (29., 69.)
Kiállítva: Acuna (83.)

A bajnokság állása: