Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lampardot nem befolyásolja a sikertelen időszaka a Chelsea-nél, továbbra is edző akar lenni

Frank Lampard ideiglenes menedzseri megbízatása a végéhez közeledik a Chelsea-nél. A korábbi játékos nem tudta megmenteni a londoni csapat szezonját, és nem is jeleskedett az eredményekben, de Lampardot ez nem befolyásolja abban, hogy továbbra is edzőként tevékenykedjen. 

(Photo by Warren Little/Getty Images)

A Chelsea ideiglenes menedzsere, Frank Lampard elmondta, hogy a klubnál töltött rövid időszaka nem befolyásolja azt, hogy a jövőben is edzőként szeretne dolgozni. Lampard hozzátette, hogy szünetet tart és felméri a lehetőségeit, miután a Chelsea bajnoki szezonja vasárnap 1-1-es döntetlennel ért véget a Newcastle United ellen a Stamford Bridge-en.

A 44 éves korábbi játékos áprilisban tért vissza a Chelsea-hez, de nem tudta megmenteni a klub szezonját, és az általa irányított 11 mérkőzésből mindössze egyet nyert meg – a Bournemouth elleni 3-1-es mérkőzést május 6-án.

Lampard, aki már megerősítette, hogy nem számít arra, hogy a következő szezonban is a Chelsea-nél marad, azt mondja, továbbra is azt tervezi, hogy edzőként tevékenykedjen.

“Most egy kis szünet következik, amit már nagyon várok. Nem is tudom. Ez az időszak nem befolyásolta azt, hogy továbbra is edző akarok-e lenni vagy bármi ilyesmit. Élvezem a munkámat. Megértem, hogy kívülről eredménytelennek tűnhet, ha nem érsz el eredményeket, de minden menedzser átmegy ezen valamilyen módon. Én élvezem ezt a munkát. Először tartok egy kis szünetet, aztán majd meglátjuk.”

Lampard Chelsea-je 1-1-es döntetlennel zárta a szezont a Newcastle ellen, miután Kieran Trippier 27. percben szerzett öngóljával válaszoltak Anthony Gordon 9. percben lőtt találatára. A döntetlen azt jelenti, hogy a londoni klub 44 ponttal a 12. helyen zárja a szezont a Premier League-ben, miután 16 bajnoki mérkőzést veszített el, de az ötödik legkevesebb gólt kapta ebben az idényben (38). Ez a klub legalacsonyabb Premier League-helyezése az 1993/94-es szezon óta, amikor a 14. helyen végzett.

Lampard, akit januárban egy év után menesztettek az Evertontól, az általa irányított 29 Premier League-meccsből 17-et veszített el a két klubnál, és csak 4-et nyert meg. A Chelsea eközben megállapodott Mauricio Pochettinóval, hogy ő lesz az új menedzserük, a szerződést pedig várhatóan hamarosan be is jelenthetik.