Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megkezdődtek a tárgyalások, 70 millió eurót fizetnének Szoboszlaiért – sajtóhír

A német sajtó friss információkat közölt arról, hogy az angol bajnokság (Premier League) egyik élcsapata komolyan érdeklődik a magyar válogatott csapatkapitánya iránt…

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

A német Sky Sport munkatársa, Philipp Hinze információi szerint az érintett felek közt már megkezdődtek a tárgyalások, a Newcastle United pedig szívesen kifizetné Szoboszlai Dominikért az előre meghatározott 70 millió eurós összeget az RB Leipzignek.

Ugyanakkor a lipcsei újságíró felhívta rá a figyelmet, hogy a BL-be visszatérő “szarkák” a Leicester City-vel a PL-ből kieső James Maddison iránt is érdeklődnek, kettőjük közül pedig csak az egyiküket fogják megszerezni.

A 22 éves középpályás a Bundesliga aktuális kiírásában 31 pályára lépés alatt hat gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott csapattársainak, míg minden sorozatot figyelembe véve 45 találkozón kilenc találat és 13 előkészítés fűződött a nevéhez. A korábban a Red Bull Salzburgot erősítő Szoboszlai 2021 januárja óta 90 tétmérkőzésen lépett pályára az elmúlt bő két évben a Leipzigben.

Szoboszlai 2019 óta 30 alkalommal lépett pályára a magyar felnőtt válogatottban, ahol eddig hét gólt szerzett, és fiatal kora ellenére Szalai Ádám elköszönése óta a csapatkapitányi karszalagot is viselheti.