Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: négy év után újra bajnok a Galatasaray

A török bajnokság (Süper Lig) 36. fordulójában a listavezető bebiztosíthatta bajnoki címét…

(Photo by Adem Kabayel/ dia images/Getty Images)

A helyi rekordbajnok Galatasaray nyerte a török bajnokság (Süper Lig) 2022-2023-as kiírását, miután szerda este 4-1-re győzött az Ankaragücü vendégeként, így öt pont az előnye a Fenerbahce előtt.

Az isztambuli óriás utoljára a 2018-2019-es szezon végeztével ünnepelhetett bajnoki címet, az előző idényben mindössze a 13. helyet kaparintotta meg. A mostani szezon előtt végrehajtott erősítések azonban meghozták a kívánt eredményeket, Okan Buruk csapata szinte végig vezetve nyerte meg a bajnokságot. A mindent eldöntő mérkőzésen Mauro Icardi duplával segítette a csapatot, az argentin támadó már 21 gólnál tart a szezonban.

A bajnokság második helyén a Szalai Attilát is foglalkoztató Fenerbahce végezhet a harmadik Besiktas előtt, miközben Vincenzo Montella a negyedik helyre kormányozza be az Adana Demirsport, a címvédő Trabzonspor pedig jelenleg csak a hatodik helyen áll.

A bajnokságtól a Gaziantep és a Hatayspor a februári földrengések miatt visszalépett, az Ümraniyespor kiesése pedig már biztossá vált. A másodosztályból automatikusan a Samsunspor és a Rizespor jutott fel, a rájátszás még folyamatban van.

A bajnokság aktuális állása