Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marek Hamsík befejezi a pályafutását

A minap bejelentette visszavonulását a szlovák labdarúgás emblematikus alakja…

(Photo by Enes Sansar/Anadolu Agency via Getty Images)

A török Trabzonsporban játszó Marek Hamsík saját közösségi oldalán erősítette meg, hogy az aktuális idény végeztével 35 esztendősen szögre akasztja a stoplist.

“A labdarúgás a szerelmem, a szenvedélyem és a munkám volt, amibe mindig mindent beleadtam. Köszönettel tartozom minden klubnak, ahol játszhattam, és amelyekben mindig igyekeztem a maximumot nyújtani” – írta Hamsík.

Hamsík 2007 és 2019 között szolgálta az olasz Napoli csapatát, légiós létére a neve egybefolyt a patinás olasz egyesületével, melyben még a legendás Diego Maradona klubon belüli gólrekordját is megdöntötte, és a csapat valaha volt legtöbb pályára lépést regisztráló játékosa lett. A klub színeiben 520 mérkőzést és 121 találatot számlált, egyértelmű meghatározó játékosa volt hosszú éveken át a csapatnak, melyet 2014-től csapatkapitányként erősített. Ezen kívül hazájában a Slovan Bratislava labdarúgója volt, valamint kipróbálta magát a kínai Dalian Profesional csapatában is.

“Külön köszönet jár a családomnak és legközelebbi barátaimnak, akik részesei voltak az egésznek, és mindig mellettem álltak és támogattak” – tette hozzá az elköszönő labdarúgó.

Hamsík a szlovák nemzeti csapattal ott volt a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon, valamint a 2016-os és 2020-as Európa-bajnokságon. Összesen 136 mérkőzésen képviselhette a nemzeti színeket, melyek során 26 gólt szerzett. Szlovákiában nyolcszor választották meg az év labdarúgójának, 2013 és 2018 között sorozatban hatszor.