Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszország: az egykori élvonalbeli csapat a másodosztályból is kiesett

Az olasz másodosztály (Serie B) csütörtöki osztályozóján eldőlt, hogy harmadikként melyik csapat esett ki a bajnokságból…

(Photo by Luca Rossini/LiveMedia/NurPhoto via Getty Images)

A Serie B osztályozójának első mérkőzésén egy hete a Cosenza 1-0-ra győzött a Brescia ellen, a csütörtök esti visszavágón pedig 1-1-es döntetlen született, így a calabriai együttes őrizhette meg másodosztályú tagságát, a Brescia viszont a Serie B-ből is kiesett.

Andrea Pirlo vagy Roberto Baggio egykori csapata utoljára az 1984-1985-ös idényben szerepelt a harmadosztályban, azonban rendre az első két osztály valamelyikében állhatott rajthoz. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azóta a Brescia 2015-ben már kiesett volna a másodosztályból, de mivel több csapatot is kizárták a bajnokságból, a következő idényt is a Serie B-ben kezdte. Most azonban úgy tűnik, hogy nem úszták meg – legfeljebb abban az esetben, ha idén is lesz olyan csapat, amely nem tudja vállalni a másodosztályú indulást.

A lombardiai együttes története során 33 szezont töltött az élvonalban, utoljára a 2019-2020-as idényben volt tagja a Serie A mezőnyének. Azóta kétszer bejutott a másodosztályú rájátszásba egy hetedik és egy ötödik helyezés révén, ám a mostani kiírásban a jó kezdés után elképesztő mélyrepülést produkált és épphogy ki tudta harcolni az osztályozót, a bennmaradást azonban már nem csípte meg.

A Serie B mezőnyéből korábban automatikusan kiesett a Benevento, a SPAL és a Perugia, a harmadosztályból eddig a Catanzaro, a FeralpiSaló és a Reggiana jutott fel – ott még a rájátszás folyamatban van.