Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 2: a Le Havre biztosan, a Metz gyakorlatilag feljutott

Péntek este rendezték meg a francia másodosztályú bajnokság (Ligue 2) 2022-2023-as kiírásának utolsó fordulóját, melyen eldőlhetett, hogy melyik két csapat jut fel a jövőre már csak 18 csapatos élvonalba…

Az előző három nyeretlen mérkőzése után a francia másodosztályt vezető Le Havre 1-0-ra győzött az ezzel kieső Dijon ellen, így biztosította bajnokként történő feljutását.

A másik feljutó hely sorsa egyelőre csak gyakorlatban dőlt el, minden bizonnyal a Bölöni László vezette Metz fog végezni a második helyen, miután 3-2-re diadalmaskodott a negyedik helyezett Bastia ellen. A harmadik helyen álló Girondins Bordeaux még veszélyes lehetett volna a Metzre, ha legalább ötgólos különbséggel nyeri az utolsó meccsét, de a Rodez elleni hazai mérkőzésük a vendégek vezető gólja után félbeszakadt, mivel egy szurkoló megtámadta a gólszerzőt. A mérkőzés sorsáról hétfőn fognak dönteni, a várakozások szerint szinte biztosan a Rodeznek fogják adni a három pontot, amely ezzel bennmaradna a másodosztályban.

A mezőny nevesebb együttesei közül a Caen, a Guingamp és a nyolcadik helyen záró egykori tízszeres bajnok Saint-Étienne egyaránt a bajnokság első felében végzett. A másodosztályból a már említett Dijon mellett a Chamois és a Nimes esett ki biztosan, és amennyiben a Rodez bennmarad, akkor az Annecy zuhan még ki a bajnokságból.

A Ligue 1 létszámát a következő szezontól 20-ról 18 csapatosra csökkentik, így csak a másodosztály első két helyezettje jut fel, miközben az első osztályból a Troyes, az Ajaccio és az Angers biztosan kiesett, a negyedik búcsúzó pedig az Auxerre és a Nantes közül kerül ki az utolsó fordulóban.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore