Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Ferencváros idén a legjobbak közé vágyik

A Ferencváros elnöke zsinórban öt megnyert bajnoki cím után ambíciózusan tekint a következő feladatok elé…

(Photo by Rene Nijhuis/BSR Agency/Getty Images)

A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor a minap a Nemzeti Sport részére adott hosszabb interjúban visszatekintette az előző szezonra és kitűzte céljait a következő idényre:

“A mostani bajnoki címből is tanultunk. Már most biztos vagyok benne, hogy a következő esztendőben még nehezebb lesz nyerni. Az ellenfeleink is folyamatosan fejlődnek, nem csak mi tudunk előrébb lépni évről évre. Nem mondom, hogy reális veszélyként éltük meg a Kecskemét közeledését, mindenesetre gondolkodásra, elemzésre késztetett bennünket. Tavasszal példátlan sérüléshullám érte el a csapatot. Ezt is kielemeztük, hibáztunk-e bármiben, de a legtöbb úgynevezett kontaktsérülés volt, szó sincs arról, hogy a nem megfelelő edzésmunka következménye lett volna a sok hiányzó.”

“Ryan Mmaee nem értette meg, hogy nálunk minden meccsen győzni kell, volt is ebből félreértés közte és egyes szurkolók között. Nem értette, miért fütyülik ki a csapatot, amikor bajnok. Elmagyaráztuk neki, ez a Ferencváros, itt a bajnoki cím mellé a folyamatos győzelem is elvárás” – mondta el a csapat sokat bírált marokkói támadójával kapcsolatban.

Kubatov határozott választ adott arra a kérdésre, hogy előzetesen elfogadná-e, ha a következő szezonban újra bejutnak az Európa-liga csoportkörébe:

“Nem! A Bajnokok Ligája miatt mindent kockára tennék! A legjobbak közé vágyunk…”

“Sajnos idén egyvalamiben lemaradtunk önmagunkhoz képest. Az elmúlt esztendőkben rendre télen erősítettük meg a csapatot. Ezúttal is hoztunk sok kölcsönjátékost, csakhogy a többségük nem vált be. Egyszerűen nem azt a teljesítményt nyújtották, ami a jelenlegi Ferencvárosban elegendő” – jegyezte meg a klubvezető.