Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Footgolf: Bacskai Bence vezet a vb-n, jöhet a csapat elődöntő

A szombati versenynap programja sem ment végig az orlandói footgolf világbajnokságon. Kevésbé bánjuk, mert úgy térhet nyugovóra a küldöttség, hogy többen is biztosan ott lesznek a keddi egyéni döntő napon, ráadásul Bacskai Bence átvette a vezetést egyéniben! Vasárnap jön a csapatverseny folytatása is, ahol a szenioriok délután minden bizonnyal már a döntőért lépnek pályára.

 

Heves esőzés és villámlás szakította félbe a szombati versenynapot a világbajnokságon. A hölgyek be tudták fejezni a harmadik kört és Nagy Anett hatalmasat javítva a 15. helyről várja a keddi döntő napot. A második “cut”-on is túljutott, azaz bejutott a legjobb 32-be. Az utolsó napon a top 10 is elérhető távolságba került így számára első világbajnokságán.

A szeniorok is letudták a harmadik 18 szakasznyi játékot, Lengyel Béla, Bodócs András és Balázsi Csaba ott lesz a keddi döntő körben a legjobb 48 között.

A férfiak harmadik fordulóját nem tudták befejezni a térségbe erős széllel érkező vihar miatt. Bacskai Bence (fenti képünkön) úgy kezdte meg a harmadik játéknapot, hogy 5 rúgás hátrányban volt a francia Felixszel szemben. A 14-es szakasz után viszont már kettővel vezetett a gall és az argentin Novosad előtt! A francia láthatóan nem bírta el a hatalmas előnnyel járó terhet és egyre idegesebben játszott. Talán szerencséjére, jókor jött a viharszünet. Kétpontos Bacskai-előnynél véget vetettek a szervezők ugyanis a szombati játéknak. Helyi idő szerint vasárnap 7.30-kor (magyar idő szerint 13.30) folytatják a játékosok onnan, ahol abbahagyták. Amint befejezik, a legjobb 100 marad versenyben az elsőségért a férfi “cut” után. Jelen állás szerint Bacskai mellett Tajtyi Ákos és Szabó László lesz ott a döntősök között kedden. Pontos végeredményt ebből a szempontból természetesen a megmaradt szakaszok lejátszását követően kapunk.

Vasárnap délelőtt folytatja a szenior csapat a szinte már megnyert negyeddöntőjét a norvégok ellen. Amennyiben 3-0-ról valóban megnyerik a csatát, délután jöhet is az elődöntő. A finálét és a bronzmérkőzést hétfőn bonyolítják majd.

A nap 24 órájában zajló élő közvetítést a CTV Sports biztosítja, melyet egy applikáción keresztül könnyen lehet követni.

• Google Store

• Apple Store

A vb eredményei a FootGolf World Cup appon keresztül is követhetőek:

• Google Store

• Apple Store

Vagy az alábbi linkekre kattintva:

Férfi

Szenior

Női

A magyar érdekeltségű hírekről leggyorsabban a facebook oldalunkról értesülhet.