Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: góllal búcsúzott Karim Benzema, második helyen végzett a Real Madrid – összefoglaló

A spanyol bajnokság (La Liga) az utolsó fordulójához érkezett, ahol eldőlt, hogy melyik madridi klub végez a tabella második fokán, illetve, hogy melyik klub tudja az utolsó pillanatban kiharcolni a nemzetközi kupákban való indulást…

(Photo by Florencia Tan Jun/Getty Images)

Nem túlzás kijelenteni, hogy az utolsó játéknapot megelőzően minden a Real Madrid keretéről szólt Spanyolországban, hiszen a bajnoki címről lecsúszó klub négy játékosát is elengedte a tegnapi nap folyamán, köztük a csapat Aranylabdát csatárát, Karim Benzemát is. A francia támadó mellett Marco Asensio, Mariano Díaz és Eden Hazard is búcsúzott, azonban a csapat kezdőcsapatában még úgyis csak Benzema kapott szerepet, hogy a madridiak számára abszolút tét nélkül játszódott le a forduló. A francia klasszis pedig önmagához hűen góllal búcsúzott, amelyet követően vastapsot kapott a hazai közönségtől. A második félidő folyamán Marco Asensio is megkapta a maga búcsúját, míg Díaz és Hazard még így sem léphetett a pályára.

A Real Madrid ellenfele számára azonban közel sem volt tét nélküli a találkozó, az Athetic Bilbao a hetedik helyért küzdött, azonban Benzema egyenlítőgólja megpecsételte a sorsukat és hiába kezdték a fordulót a még nemzetközi indulást érő helyen, a hazai pályán győzedelmeskedő Osasuna meg tudta előzni a mindössze egy pontot gyűjtő Bilbao-t.

Az Osasuna hőse pedig Budimir volt, aki az 52. és az 55. percben betalálva, 3 perc alatt lőtt duplájával repítette nemzetközi porondra csapatát.

A játéknap másik nagy vesztese a Bilbao mellett pedig az Atletico Madrid, aki egészen a 90+3. percig állt a második helyen, míg a Villarreal ki nem egyenlített az emberhátrányba kerülő Madridiak ellen.


Mallorca – Rayo Vallecano 3-0
(0-0)
Gólszerzők: Muriqi (51.) Copete (71.) Rodriguez (90+4.) ill. –

Osasuna – Girona 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Budimir (52. 55.) ill. Reinier (75.)

Real Madrid – Athletic Bilbao 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Benzema (72.) ill. Sancet (49.)

Real Sociedad – Sevilla 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Mendez (28.) Cho (73.) ill. Lamela (77.)
Villarreal – Athletico Madrid 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Jackson (9.) Pascual (90+3.) ill. Correa (18. 56.)

Standings provided by Sofascore