Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Három hónap után lemondott a Vélez edzője – HIVATALOS

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) súlyos gondokkal küzdő Vélez Sarsfield együttese három hónap után ismét edzőt vált…

(Photo by Marcelo Hernandez/LatinContent via Getty Images)

A vasárnapi válságértekezletet követően hétfőn a felek megerősítették, hogy a csapat korábbi sikeredzője, Ricardo Gareca távozik a Vélez Sarsfield kispadjáról, ahová még csak márciusban tért vissza.

A rutinos szakember az elmúlt hét évben Peru válogatottját irányította, s 2018-ban 36 év szünet után kijuttatta válogatotat a világbajnokságra, azonban a 2022-es tornáról az interkontinentális pótselejtező tizenegyesekkel való elveszltése révén lemaradtak. Emellett négyből négy Copa Américán jutottak be a legjobb négy közé: 2019-ben a második, 2015-ben a harmadik, 2016-ban és 2021-ben pedig a negyedik helyen végeztek. 96 mérkőzésen irányította a nemzeti csapatot, amely az összes valaha volt kapitány közül a legtöbb a perui válogatott történetében. Irányítása alatt a Blanquirroja 39 győzelmet, 23 döntetlent és 34 vereséget regisztrált.

A 65 éves tréner leghosszabb és legsikeresebb klubedzői megbízatását a Véleznél töltötte, mellyel öt év alatt három bajnoki címet nyert. Gareca kezei alatt a kék-fehérek a 2009-es és a 2011-es Clausurát, valamint a 2012-es Inicialt nyerték meg. Ezen kívül a szakember 1998-ban másodosztályú bajnoki címet nyert a Talleres Córdobával, míg a 2008-ban az Universitario de Deportesszel perui bajnok lett.

“Úgy érzem, hogy a döntésem a legjobb a Vélez számára, ki kell lábalniuk ebből a helyzetből. Tiszteletben tartom az élő szerződésemet, nem fogok elmenni máshova, amíg nem jár le, de most átadom a helyemet másnak. A klubnak mielőbbi megoldásra van szüksége” – beszélt a távozásának körülményeiről.

Gareca visszatérése óta a Fortín 12 meccsből csak egyet nyertek meg hét döntetlen és négy vereség mellett, ráadásul már tíz forduló óta nyeretlenek.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!