Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Premier League-ben maradhat a kieső Leicester távozó középpályása, Youri Tielemans – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint több Prmeier League klub is érdeklődik Youri Tielemansért, de az egyik hamarosan ajánlatot is tesz a játékosnak.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Az angol The Athletic értesülései szerint, az Aston Villa beszállt a nyáron ingyen leigazolható Youri Tielemans szerződtetéséért folyó versenyfutásba. A 26 éves középpályás június 30-ával távozik a Leicester Citytől, miután lejárt a szerződése. A Villa menedzsere, Unai Emery szeretné, ha gyorsan létrejönne az üzlet, miután a januári átigazolási időszakban lemaradt a középpályásról.

Tielemans az AS Monacótól érkezett a Leicesterhez 2019 januárjában, eredetileg kölcsönbe, majd hat hónappal később véglegessé tették a transzfert. A belga válogatott játékos a King Powerben eltöltött négy éve alatt 195 alkalommal lépett pályára a Leicester színeiben, és segített abban, hogy a csapat 2019-ben és 2020-ban egymás után az ötödik helyen végezzen az angol bajnokságban, valamint kulcsszerepet játszott a 2021-es FA-kupa-győzelemben is, ahol ő szerezte a győztes gólt a Chelsea ellen a Wembleyben.

A korábbi Anderlecht-középpályás iránt több klub, köztük több Premier League-csapat is érdeklődik. A Villa már korábban is sikereket ért el az ingyen megszerezhető játékosokkal, különösen Boubacar Kamara esetében, aki ebben a szezonban főszerepet játszott a csapat sikereiben. A klub várhatóan hamarosan ajánlatot tesz Tielemansnak is.