Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: 81 éve nem történt hasonló spanyol bajnokcsapattal!

Az FC Barcelona La Liga-győzelme kapcsán számos statisztikai napvilágot látott már, amelyek közül akad olyan mutató, amely egészen megdöbbentő a maga nemében (…)

(…) Például sok Barca-drukker talán egyből nem is emlékezne arra, hogy a csapat bizony nem szerzett gólt büntetőből a bajnoki évadban!

Hasonló jó régen, egészen pontosan 81 évvel ezelőtt történt legutóbb spanyol bajnokságot nyerő csapattal, amikor is a Valencia ért révbe még az 1942/42-es szezon végén (!) anélkül, hogy büntetőből eredményes lett volna a csapat!

A katalánok egyébként két alkalommal kaptak büntetőt, amelyet két különböző játékos hagyott ki: először Robert Lewandwoski még novemberben egy Almeria elleni bajnokin; majd március elején Ferrán Torres vétett a tizenegyespontról a Valencia ellen.

Külön pikantériát ad a kihagyott büntetőknek, hogy az Almeria ellen a Camp Nou közönsége Gerard Piquét akarta büntetőrúgónak, az éppen ezen a meccsen távozó hátvéd ezt másképp gondolta (…) Ferrán Torres pedig Ansu Fati kárára vállalta magára a tizenegyest.