Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Borussia Dortmund bejelentette Jude Bellingham távozását – HIVATALOS

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borsussia Dortmund együttese bejelentette, hogy távozik középpályásuk, Jude Bellingham.

 (Photo by Christian Charisius/picture alliance via Getty Images)

A Borussia Dortmund a hivatalos oldalán keresztül erősítette meg, hogy mindenben megegyezett a Real Madriddal Jude Bellingham szerződtetéséről. A madridiak 103 millió eurót fizetnek érte a Dortmundnak, amely mindkét klub történetének egyik legnagyobb értékű átigazolása lesz.

Az üzletet még nem írták alá, de ez már csak a formaságok közé tartozik, így a Real Madrid még nem jelentette be hivatalosan. A 19 éves Bellingham várhatóan a következő napokban átesik az orvosi vizsgálaton.

A Dortmund szerda délután erősítette meg a megállapodást. A klub közleménye így szólt:

“Az átigazolás megvalósulásával a Real Madrid 103 millió euró összegű fix átigazolási díjat fizet a BVB-nek. Ezen felül a fix átigazolási díj összegének maximum 30 százalékáig terjedő változó átigazolási díj kifizetéséről is megállapodtak. Ezek a változó átigazolási díjak a Real Madrid által elért bizonyos sportsikerektől és/vagy a játékos Real Madridnál elért sportsikereitől vagy teljesítményétől függenek a következő hat szezonban.”

A sportsajtó már hetek óta arról cikkezett, hogy a Real Madrid közel áll Bellingham szerződtetéséhez, a La Liga-csapat tárgyalásokat folytat a Dortmunddal. A spanyol csapat mellett a Manchester City és a Liverpool is szerette volna leigazolni a középpályást.

Bellingham Európa egyik legkeresettebb középpályásává nőtte ki magát, a kontinens számos nagy csapata ismert arról, hogy korábban figyelemmel kísérte helyzetét a Dortmundnál.

A Birmingham City akadémiáján végzett játékos végigjárta a ranglétrát a Championship klubnál, mielőtt 2020 nyarán Dortmundba szerződött. Ott minden sorozatot figyelembe véve 132 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 24 gólt és 25 gólpasszt jegyzett.