Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Juventus kilépett a Szuperligából – HIVATALOS

Az olasz rekordbajnok Juventus vezetősége egy közleményen tudatta, hogy elhagyta az eredetileg 12 európai csapat által alapított Szuperligát…

(Photo by Giuseppe Cottini/Getty Images)

A Juventus a hivatalos honlapján közölt, hogy tájékoztatta a két megmaradt klubot, a Barcelonát és a Real Madridot, hogy tárgyalásokat kezdeményez a Szuperligából való kilépésével kapcsolatban, mivel nem látja biztosítottnak a sorozat megvalósítását.

A nemzetközi sajtóhírek szerint a torinóiak azért léptek a ki a sorozatból, mert az UEFA ötéves eltiltást helyezett kilátásba számukra.

“A klub a törvények értelmében a fentiekkel kapcsolatos megbeszélések és kiértékelésék végén folytatja majd a tájékoztatást, tisztázva, hogy a közlemény tartalmával kapcsolatosan a sajtóban megjelent rekonstrukciók közül sok (beleértve az UEFA állítólagos fenyegetéseit a szankciókkal kapcsolatosan) nem igaz. A Szuperliga projekttel kapcsolatos további információkért hivatkozzanak a klub által 2021. április 19-én és 21-én kiadott sajtóközleményekre” – kommentálta a sajtóhíreket a Juventus hivatalos közleménye.

A Juventus kilépésével csupán a Barcelona és a Real Madrid maradt az eredeti tizenkét csapat közül. A spanyol csapatok egyelőre nem ismertették álláspontjukat az olaszok döntéséről.