Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt, hogy Messi nem tér vissza a Barcelonához – sajtóhír

Úgy tűnik, hogy hosszas huzavona végén pont kerülhet Lionel Messi klubváltására, azonban a történet nem olyan véget érhet, ahogyan a Barcelona szurkolói szerették volna…

(Photo by Tim Clayton/Corbis via Getty Images)

Gastón Edul információi szerint végérvényesen eldőlt, hogy Lionel Messi nem lesz a Barcelona játékosa, az új csapatát pedig órákon belül bejelentheti. Az argentin újságíró megerősítette, a Paris Saint-Germaintől távozó labdarúgó új csapata az MLS-ben szereplő Inter Miami együttese lesz.

Az argentin játékosokhoz közelálló forrásnak tekinthető Edul kijelentette, hogy a Barcelona mostanáig képtelen volt hivatalos ajánlatot tenni Messinek, és a klubnak továbbra is rendezni kéne az anyagi helyzetét, bérköltségeit, hogy mindezt megtehesse, ami még heteket, hónapokat is igénybe vehet. Messi viszont nem szeretne tovább bizonytalanságban maradni, minél előbb el szeretné határozni magát, hogy hol foyltatja a pályafutását.

A 35 éves argentin klasszis másfél évtized után hagyta el a Barcelonát, és szerződött 2021 nyarán a Paris Saint-Germainhez. Messi addig kizárólag a katalánokat erősítette, mellyel egyéni és csapatszinten is mindent megnyert. Számtalan elismerés és trófea mellett 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a csapat mezében.

A világbajnok labdarúgó az elmúlt két szezont a párizsiaknál töltötte, azonban a június 30-án lejáró szerződés nem kerül meghosszabbításra, így szabadon igazolhatóként válthat csapatot.

Messi elsődleges prioritása az volt, hogy Európában folytassa pályafutását a 2024-es Copa Américáig, ezért nem volt hajlandó rábólintani a szaúdi Al-Hilal ajánlatára sem, azonban a jelek szeirnt úgy mérte fel a lehetőséget, hogy felesleges volna tovább várnia a Barcelona (és más európai csapatok) ajánlataira.