Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kedvenc argentin csapata meccsén járt a spanyol középpályás

Szerdára virradóra a Boca Juniors 1-0-ra győzött a Libertadores-kupában a chilei Colo-Colo ellen, a La Bombonera lelátóin pedig egy ismerős arc is feltűnt a spanyol középpályás személyében…

(Photo by David Aliaga/NurPhoto via Getty Images)

Boca Juniors legutóbbi Libertadores-kupa-meccsén jelen volt a bilbaói Athletic Club egykori spanyol válogatott középpályása, Ander Herrera is, aki régóta a Xeneize szurkolójának vallja magát.

A korábban a Paris Saint-Germaint és a Manchester Unitedet is erősítő Herrera az argentin ESPN-nek adott interjújában ecsetelte a Boca Juniorshoz fűződő érzelmeit:

“Édesapám hatalmas szurkolója az argentin labdarúgásnak, gyakran nézi a mérkőzéseket éjszaka is, és előfordult, hogy én is fent voltam hajnali 2-3 óráig, hogy lássam a Boca Juniorst. Apám több spanyol csapatnál megfigyelőként dolgozott, így többször járt a La Bombonerában. Ott fogta meg őt a helyi szurkolók semmihez sem fogható szenvedélye. Már évekkel ezelőtt elhatároztam, hogy el kell jutnom ide, most végre volt rá lehetőségem.”

A 33 éves baszk középpályás kedvenc játékosa Juan Román Riquelme volt:

“Elképesztő ritmusváltásokra képes: az egyik pillanatban lassú, körülményesnek tűnik, a következőben pedig hihetetlen cselt mutat be. Imádom” – mesélte a Boca mostani alelnökéről.

Herrera 2014 és 2019 között az MU játékosa volt, ahol csapattársa volt az azóta a Boca Juniorst szolgáló Marcos Rojónak. Az argentin hátvéddel máig jó kapcsolatot ápol:

“Sokat mesélt róla, hogy mennyire népszerű Argentínában a Boca Juniors, még mezt is szerzett nekem” – árulta el a középpályás.

A 33 éves Herrera tavaly nyáron tért vissza nevelőcsapatához és óvatosan fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy játszana-e egyszer a Boca Juniorsban: “Nemrég tértem haza a családomhoz, amely nem igazán támogatná, hogy néhány éven belül megint váltsak, de ha egyszer úgy hozza a sors, akkor biztosan nagyon élvezném, ha a Bocában játszhatnék. Természetesen addig is maradok a csapat nagy rajongója.”

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!