Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az év végén befejezi az argentin klublegenda

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) Lanús legendás veterán játékosa megerősítette, hogy az idei már tényleg pályafutása utolsó éve lesz…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

A nyáron már a 43. születésnapját ünneplő José Sand elárulta, hogy a 2023-as naptári esztendő végéig folytatja pályafutását a Lanúsban, utána végleg szögre akasztja a stoplist:

“Az év végéig akarok játszani, addig megpróbálok itt lenni és segíteni annak a klubnak, amelyet olyannyira szeretek és annyit adott nekem. A szerződésem az év végéig szól, tehát már csak 4-5 hónap van hátra, utána búcsúzok és csinálok valami mást.”

Sand 170 góljával a Granata történetének valaha volt legeredményesebb játékosa. Első ízben 2007 és 2009 között szolgálta a csapatot, amikor két idény alatt 59 gólt vágott. Később 2016 és 2018 között, a második megszakítás alkalmával “csak” 44 találatra volt képes, utoljára pedig 2018. decemberében tért haza, a közös történet azóta is tart. A Liga Profesional 2022-es kiírásában 20 meccsen öt gólt szerzett, a jelenleg futó idényben hat pályára lépés alatt kétszer talált be.

A veterán támadó 2008-ban és 2016-ban egyaránt bajnoki címhez segítette szeretett klubját.

A Lanús az előző idény gyengébb szereplése után pillanatnyilag a hatodik helyet foglalja el a Liga Profesional 2023-as felvonásában.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!