Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inter: Törökországba távozhat a tapasztalt csatár! – sajtóhír

Lapértesülések szerint a török Fenerbahce együttesénél folytathatja tovább pályafutását a jelen állás szerint hamarosan szabadon igazolható játékossá váló Edin Dzeko.

A 37 esztendős, minden rutinnal felvértezett bosnyák támadó az idei szezonban is meghatározó tagja volt a Bajnokok Ligája-döntős, Olasz Kupa-győztes Internek, ugyanakkor szerződése június végén lejár Milánóban, és nem igen hallani arról, hogy közel járnának a hosszabbításhoz a felek.

Az olasz sajtóban megjelentek szerint Dzeko is egy, talán számára utolsó kihívást keres majd a karrierjében, amelyet Nicoló Schira sportújságíró szerint Törökországban találhat meg, ugyanis a Fenerbahce együttese nagy erőkkel próbálja megszerezni a játékjogát.

A török klub képviselő már Dzekot, akinek igen kedvező kontraktust kínálnának: 2025-ig szóló szerződést, 4 millió eurós (bónuszok nélküli) éves fizetéssel.
Az említett Nicoló Schira szerint a Fener ajánlata mindenféleképpen kedvezőbb Dzeko számára, figyelembe véve azt is, hogy egyes hírek szerint a csatár egy évet ha maradhatna is az Internél, komolyabb fizetéscsökkentésbe kellene beleegyeznie.

Kérdés persze még az is, hogy mit szeretne a 127-szeres bosnyák válogatott Dzeko, aki kora ellenére, 37 esztendősen is remek erőállapotnak örvend: minderre bizonyíték, hogy 52 tétmérkőzésen is pályára lépett a mögöttünk hagyott szezonban (14 gól és 5 gólpassz – a szerk.)!