Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: az Inter megvédte címét! – videóval

Az Olasz Kupa (Coppa Italia) római döntőjében a. Fiorentina ellen sikerült a címvédés az Internek.

(Photo by Silvia Lore/Getty Images)

 

Ugyan Nicolás González harmadik percben szerzett gólja következtében a lehető legrosszabbul indult a találkozó a címvédő számára, miután a jól kezdő Fiorentina lendülete is alábbhagyott, sikerült rendeznie a sorokat az Internek.

Az újfent remek napot kifogó Lautaro Martinez vezetésével az Inter rövid időn belül ‘visszajött a meccsbe’, majd előbb világbajnok argentin csatára révén szűk fél óra után egyenlített (…)

(…) Majd előbb átvéve a meccs irányítását, pár perccel később a vezetést is megszerezte Martinez újabb hibátlan befejezése után.

Az első félidő hátralévő percei már az Interről szóltak, ám mivel újabb gól már nem esett – kevesen gondoltuk, ekkor hogy már nem is fog a találkozón -, egy gólos előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet után ahogy telt az idő, egyre többet kockáztatott a firenzei csapat az egyenlítésért, míg az Inter elsősorban várt az adódó alkalomra. Az újabb gólhoz a hajrá környékén már a Fiornetina állt igen közel , ám a ‘violák’ elsősorban a csereként pályára lépő Luka Jovics révén komoly helyzeteket hagytak kihasználatlanul, ugyanitt viszont dicsérjük meg a rutinos Samir Handanovics kapust, aki igen komoly védéseket is bemutatott, ha kellett egy-az-egyben Joviccsal szemben is.

Az Inter kihúzta a hosszabbítás perceit is, és egy kimondottan élvezetes találkozó végén története kilencedik Olasz Kupa-győzelmét aratta.
Simone Inzaghi csapata még egy lökést adva magának, jó előjelekkel készülhet tovább a bajnokság véghajrájára, valamint a Manchester City elleni Bajnokok Ligája döntőre.

 

Fiorentina – Inter 1-2 (1-2)
Stadio Olimpico, Vezette: M. Irrati
Gólszerzők: N. Gonzalez (3.) illetve L. Martinez (29. és 37.)
Sárga lap: Martinez Quarta (54.), N. González (90.) illetve Bastoni (53.)
Piros lap:

Fiorentina: Terracciano – Dodo (Terzic, 82.), Martinez Quarta, Milenkovic, Biraghi – Amrabat (L. Jovics, 70.), Bonaventura – N. González, Castrovilli (Mandragora, 60.), Ikone (Sottil, 60.) – Cabral. Vezetőedző: Vincenzo Italiano

Inter: Handanovics – Darmian, Acerbi, Bastoni (De Vrij, 58.) – Dimarco (Gosens, 65.), Calhangoglu (Gagliardini, 83.), Brozovics, Barella, Dumfries – Dzeko (Lukaku, 58.), L. Martinez. Vezetőedző: Simone Inzaghi