Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Franciaország és Anglia is hozta a kötelezőt – videóval

Sem a franciák, sem pedig az angolok nem izzadtak meg az Eb-selejtezők ma esti fordulójától, mindkét ország könnyedén hozta a kötelezőt…

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Hollandia és Írország legyőzését követően ezúttal könnyebb ellenfél előtt állt a francia válogatott, és ahogyan arra számítani lehetett, a világbajnoki ezüstérmes csapat kis túlzással meg sem izzadt Gibraltár vendégeként.

A hazai reményeket Olivier Giroud már a harmadik percben összetörte a góljával, majd az első félidő hajrájában a franciák fiatal sztárja, Kylian Mbappe is be tudott találni, így két gólos előnnyel küldve csapatát a félidei pihenőre. A második etapban a franciák magabiztosan irányították a mérkőzés lefolyását, sőt a 78. percben egy újabb gólt is be tudtak préselni, így idejekorán lezárva a párharc kimenetelét a harmadik fordulóban.

Franciaország így magabiztosan vezeti a B-csoport tabelláját, míg Görögország és Hollandia tovább küzdhet a második helyért.

Gibraltár – Franciaország 0-3 (0-2)
Gólszerzők: ill. Giroud (3.) Mbappe (45+3.) Mouelhi ÖG (78.)
Kiállítás:ill.

Standings provided by Sofascore

A C-csoportban Anglia hasonló utat járt be mint Franciaország, hiszen az első két mérkőzésen vette már a komoly akadályokat Olaszország és Ukrajna legyőzésével, és ezúttal egy kevésbé megterhelő ellenfél fogadta őket Málta személyében.

Harry Kane és a csapata pedig hozták a papírformát szintén, az angolok négyet vágtak a vendéglátójuknak.

A gólgyártást egy hazai játékos, Apap szerencsétlen megmozdulása nyitotta a 8. perc folyamán, majd Alexander-Arnold sokkolta a közönséget egy hatalmas bombával a 28. percben. A máltai közönség szinte magához sem tudott térni a sokkból, amikor Harry Kane már az angolok harmadik gólját is értékesítette a büntetővonalról, mindössze 3 perc elteltét követően.

A második félidő folyamán a vendégek újabb tizenegyest értékesíthettek, ám ezúttal a Kane helyére beálló Callum Wilson ünnepelhetett, így lezárva a mérkőzést és beállítva a 0-4-es végeredményt.

A C-csoportban így Anglia magabiztosan vezeti a tabellát, míg a riválisai 6 ponttal vannak lemaradva tőlük.

Málta – Anglia 0-4 (0-3)
Gólszerzők: ill. Apap (8.) Alexander-Arnold (28.) Kane (31.) Wilson (82.)
Kiállítás:ill.

Standings provided by Sofascore