Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy év múlva kezdődik a következő Copa América

A CONCACAF a keddi napon számolt be róla, hogy egy év múlva, vagyis 2024. június 20-án veszi kezdetét a következő Copa América…

(Photo by Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images)

A dél-amerikai labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) bejelentése értelmében eldőlt, hogy a következő Copa Américát 2024. június 20-tól július 14-ig rendezik meg az Egyesült Államokban.

Az már korábban eldőlt, hogy az USA lesz a házigazda, mint ahogyan az is, hogy 16 csapat vesz részt a tornán. A tíz dél-amerikai tagállam mellett az észak- és közép-amerikai térség 2023-2024-es Nemzetek Ligája-kiírásának legjobb hat csapata kvalifikálja magát a tornára.

A Copa América történetében eddig csupán egyszer fordult elő, hogy nem a dél-amerikai kontinensen rendezték meg a viadalt. A 2016-os centenáriumi tornát ugyancsak az Egyesült Államokban bonyolították le 16 csapat részvételével. Jövő nyáron egy ehhez hasonló, “össznépi” amerikai tornára kerülhet sor.

A dél-amerikai kontinensbajnokságot a címvédő Argentína és Uruguay 15-15, míg Brazília kilenc alkalommal nyerte meg.

A jövő évi Európa-bajnokságot 2024. június 14. és július 14. között rendezik, vagyis a két torna gyakorlatilag ismét egymással párhuzamosan fog zajlani, majd a tervek szerint a győztesek 2025-ben az Interkontinentális Szuperkupa (Finalissima) keretein belül csapnak össze egymással.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!