Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az AC Milanban folytatja a Laziótól távozó argentin tehetség – sajtóhír

Megbízható sajtóbeszámolók szerint eldőltnek tekinthető, hogy az elmúlt két szezont a Laziónál töltő fiatal játékos az AC Milanban folytatja pályafutását…

(Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Germán García Grova értesülései szerint a Laziótól szerződése lejártával a hónap végén távozó Luka Romero a következő szezontól az AC Milan játékosa lesz, mellyel hamarosan öt évre szóló megállapodást fog kötni, miután a felek mindenben megállapodtak egymással.

A hatalmas tehetség hírében álló tinijátékos Mexikóban látta meg a napvilágot 2004. november 18-án. Szülei származása révén argentin állampolgársággal is rendelkezik, míg hároméves kora óta Spanyolországban élt, így spanyol útlevele is van. Az Albiceleste színeit az U15-ös, az U17-es és az U20-as korosztályos válogatottban is viselte, így minden jel arra mutat, hogy – akárcsak a szintén fiatal korától Spanyolországban élő Lionel Messi – ő is Argentínát választja majd.

A 18 éves támadó középpályás 2021 nyarán került a Lazióhoz, de két év alatt 22 tétmérkőzésen csak epizódszerephez jutott. Romero a 2022-2023-as idényben 12 találkozón kapott lehetőséget, a Serie A-ban hat mérkőzésen lépett pályára, megszerezte első és eddigi egyetlen gólját, amikor 17 évesen és 357 naposan talált be, így a Lazio történetének valaha volt második legfiatalabb bajnoki gólszerzője lett.