Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madird: öt meccses eltiltást kapott Fede Valverde! – hivatalos

A Spanyol Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága visszamenőleg döntést hozott a Real Madrid játékosa, Federico Valverde és a Villarreal futballistája, Alex Beana között még áprilisban kialakult botrány lezárásaként.

Mint ismert, a két játékos először a pályán verbálisan, majd a lefújást követően, Valverde hathatós közreműködésének köszönhetően tettlegesen is egymásnak esett áprilisban.

A Fegyelmi Bizottság mielőtt meghozta a döntést, a spanyol állami hatóságok segítségét is igénybe vette, miután minkét játékost meghallgatták. Továbbá, miután Alex Baena rendőrségi feljelentést is tett az inzultus után, a rendőrségi feljegyzéseket is vizsgálták.

A minap közölt döntés értelmében Federico Valverde 5 bajnoki mérkőzéses szóló eltiltást kapott, így a La Liga 2023/24-es idényében legkorábban szeptember végén léphet pályára, kihagyva sorrendben az Athletic Bilbao, az Almería, a Celta Vigo, a Getafe és a Real Sociedad elleni találkozókat – Érdekesség, hogy az uruguayi kiválóság bajnoki antréja az új szezonban stílusosra sikeredhet, hiszen a szeptember 23-24-ei hétvégén az Atlético Madrid elleni városi derbin kerülhet először a csapatba.