Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szaúd-Arábiában vállalt edzői munkát Steven Gerrard – HIVATALOS

Hivatalossá váltak a sajtóhírek, miszerint Steven Gerrard is a szaúdi profi ligában folytatja edzői karrierjét. 

 (Photo by Francois Nel – UEFA/UEFA via Getty Images)

A szaúdi bajnokságban szereplő Al-Ettifaq hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy mostantól Steven Gerrard lesz a csapat vezetőedzője. A korábbi Liverpool-legenda eredetileg elutasította a szaúdi klub ajánlatát, a megbeszélések azonban a múlt héten folytatódtak, és a klub vezetői most már be is jelentették az angol szakember érkezését.

Gerrardnak ez lesz az első munkája azóta, hogy 2022 októberében menesztették az Aston Villától. Ezelőtt a skót Rangers edzője volt, ahol a 2020/21-es szezonban a bajnoki címet is elhódította.

Januárban Cristiano Ronaldo szerződött az Al-Nasszrhoz, míg az Al-Hilal egy 400 millió eurós éves szerződéssel próbálta elcsábítani Lionel Messit is az országba, mielőtt az az Inter Miami mellett döntött volna. Karim Benzema a múlt hónapban igazolt az Al-Ittihadhoz átigazolását, ahol a korábbi Premier League-menedzser Nuno Espirito Santo irányítása alatt fog játszani a szaúdi bajnoknál. Az Al-Nasszr ma jelentette be Mario Brozovic érkezését is az Intertől.

Szaúd-Arábia sportminisztériuma június 5-én jelentette be, hogy az ország állami befektetési alapja (PIF) átveszi a szaúdi profi liga négy csapatának irányítását. A PIF – amely 80 százalékos részesedéssel rendelkezik a Premier League-ben szereplő Newcastle Unitedben – az Al-Ittihad, az Al-Ahli, az Al-Hilal és az Al-Nasszr 75 százalékát fogja irányítani, a másik 25 százalékot pedig egy nonprofit szervezet fogja ellenőrizni. A dammami székhelyű Al-Ettifaq nem tartozik a négy közé.