Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozott a Manchester United meghatározó szereplője – HIVATALOS

Pont került egy hosszú közös történet végére, a Manchester United és rutinos kapusa ugyanis szombaton bejelentette, hogy külön utakon folytatják…

(Photo by Eddie Keogh – The FA/The FA via Getty Images)

A Manchester United a szombati napon hivatalos oldalán keresztül erősítette meg, hogy a csapat tapasztalt spanyol kapusa, David de Gea szerződése lejártával távozik az Old Traffordról.

A 32 esztendős hálóőr 2011-ben az Atlético Madridtól került a “vörös ördögökhoz”, azóta pedig folyamatosan csapata első számú kapusa volt. De Gea az elmúlt bő egy évtized alatt 545 mérkőzésen védte az MU kapuját. Ennek ellenére főként az elmúlt években számtalan kritika érte őt a teljesítménye miatt és időről időre lehet hallani olyan hírekről, végül előbb informálták őt, hogy a lejáró szerződésében érvényesíteni fogják az egyéves opciót, később azonban a klub megváltoztatta az álláspontját. Az elmúlt hetek egyeztetései után a felek az elválás mellett döntöttek, az MU a napokban már új kapust keres.

De Gea volt a Manchester United keretének utolsó aktív tagja, aki még a legendás Sir Alex Ferguson regnálása idején került a klubhoz.

“Ezt a búcsúüzenetet küldöm minden Manchester United-szurkolónak. Szeretném kifejezni hálámat és elismerésemet azért a 12 évnyi szeretetért, amit itt kaptam. Sokat értünk el azóta, hogy Sir Alex Ferguson elhozott ebbe a klubba. Hihetetlenül büszke voltam minden alkalommal, amikor felvehettem ezt a mezt. Az a megtiszteltetés, hogy a világ legnagyobb klubját szolgálhatja, csak kevés játékosnak adatott meg. Felejthetetlen és sikeres időszak volt ez. Amikor fiatal fiúként megérkeztem Madridból, nem hittem volna, hogy ezt elérhetjük. Most viszont itt az ideje, hogy új kihívásokat keressek. Manchester viszont mindig a szívemben marad” – írta a búcsúzó spanyol kapus a közösségi oldalán.