Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Városi riválistól érkezhet a Boca Juniors új támadója – sajtóhír

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) aktuális kiírásában mérsékelten teljesítő Boca Juniors új csatárt szeretne igazolni…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

Germán García Grova információi a Boca Juniors vezetősége előrehaladott tárgyalásokat folytat a Vélez Sarsfielddel a városi rivális rutinos szélsője, Lucas Janson megszerzéséről, akivel négyéves szerződést készülnek kötni.

A 28 éves támadó annak idején a szintén Buenos Aires-i Tigre színeiben kezdte pályafutását és mutatkozott be a felnőttek között, majd 2018-ban az MLS-ben is kipróbálhatta magát, a Toronto FC-nél töltött kölcsön alatt 11 mérkőzésen négy gólt szerzett.

Mostani állomáshelyére 2019-ben került, és azóta a Vélez meghatározó játékosának számít. Janson minden sorozatot figyelembe véve 162 tétmeccsen 40 gólt és 18 előkészítést jegyzett mostanáig a Fortín színeiben. A legjobb teljesítményt 2022-ben nyújtotta, amikor a Copa de la Liga Profesional és a Libertadores-kupa küzdelmei alatt egyaránt hét-hét találatig jutott.

Janson a jelenleg is zajló 2023-as Liga Profesional során 19 mérkőzésen négyszer volt eredményes, csapata azonban csak a tabella legalsó harmadában tanyázik.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!