Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

18 éves brazil tehetség érkezik a Barcelonához – HIVATALOS

A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy brazil tehetséget igazoltak a támadóharmadba. 

(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

A Barcelona megerősítette, hogy leigazolta Vitor Roque-t a brazil Athletico Paranaense csapatától. A katalánok 30 millió eurót fizettek a braziloknak, és további 31 millió eurót bónuszok formájában. A mindössze 18 éves csatártehetség várhatóan a 2024 januárjában csatlakozik a Barcához, de legkésőbb a 2024/25-ös idény végén, és egy nyolcéves szerződést írt alá, amellyel a 2030/31-es szezon végéig lesz a katalán gárda játékosa. A klub azt is megerősítette, hogy 500 millió euró lesz a játékos kivásárlási ára.

A La Liga költekezési korlátja miatt a Barcelonának nehézséget jelent, hogy pénzt költsön új átigazolásokra anélkül, hogy előbb valamilyen módon növelné a bevételét. Roque ezért a brazil Serie A szezont az Athletico Paranaense csapatánál folytatja, ahol eddig 13 mérkőzésen 7 gólt szerzett. A 2023-as Serie A-kampány decemberben ér véget, és utána érkezik majd meg Barcelonába.

A Barcelona eddig Ilkay Gündogant és Inigo Martinezt szerződtette ingyen a Manchester Citytől, illetve az Athletic Bilbaótól. A katalánok vezetőedzője, Xavi a múlt héten beszélt az igazolásokrók, és elismerte, hogy csapata küszködik az átigazolási piacon.

“Bonyolult helyzetben vagyunk. Nincs meg az a kiváltságunk, hogy azt szerződtessük, akit akarunk, alkalmazkodnunk kell. Meglátjuk, meddig jutunk. Szeretnénk ott (a jobb szélen) erősíteni, de a piactól és a pénzügyi fair play-től függ”

– nyilatkozta Xavi.

Xavi a korábbi Chelsea és Southampton középpályást, Oriol Romeut is szívesen szerződtetné Sergio Busquets helyére, de a klubon belül nincs egyetértés abban, hogy a 31 éves játékos alkalmas lenne-e a csapatba.