Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Ajaxtól igazolt védőt az Arsenal! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtette az Ajaxtól Jurrien Timbert.

(Photo by Pieter van der Woude/ BSR Agency/Getty Images)

Kai Havertz megszerzése után a második nagy nyári fogását is bejelentette az Arsenal együttese Jurrien Timber személyében. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a felek közel álltak a megegyezéshez a 22 éves védő átigazolását illetően, de a transzfer a mai nap folymán vált hivatalossá. A londoni klub 40 millió eurót fizetett az Ajaxnak Timber játékjogáért, ami különböző bónuszok teljesülése esetén további 5 millió euróval emelkedhet. A védelem közepén és jobb szélén is bevethető játékos jelentősen meg fogja növelni Mikel Arteta variációs lehetőségeit a hátsó alakzatban, ezért is szerette volna őt ennyire a csapatban tudni a spanyol mester, aki az alábbiakat mondta a hivatalos bejelentés után:

Nagyon örülök, hogy Jurrien csatlakozott hozzánk. Egy fiatal és sokoldalú  védő érkezett a keretünkbe, aki igen magas minőséget képvisel. Annak ellenére, hogy még csak 22 éves, már rengeteg mindent elért. Nagyon komoly tapasztalatra tett szert az Ajax színeiben, illetve már a holland válogatottban is megmutathatta, hogy mire képes.

Jurrien Timber 2020 nyarán került fel az Ajax felnőttei közé, a klub színeiben pedig összesen 121 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 6 gólig és 4 gólpasszig jutott. Új állomáshelyén 2028 nyaráig szóló szerződést írt alá, és a 12-es mezszámot fogja viselni.