Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klubrekordot jelentő összegért igazolt belga válogatott csatárt az RB Leipzig! – HIVATALOS

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig hivatalos honlapján számolt be arról, hogy szerződtette a Lens belga válogatott kiválóságát, Lois Opendát…

Az RB Leipzig hivatalos csatornáin keresztül tudatta, hogy leigazolta a Lens belga gólfelelősét, nevezetesen Lois Opendát. A 23 esztendős csatár 2028 nyaráig szóló szerződést írt alá új csapatával, akiért klubrekordot jelentő 43 millió eurót fizetett a lipcsei alakulat. 

Lois Openda profi pályafutása a Club Brugge színeiben vette kezdetét, ám a neves belga együttesben nem kapott túl sok esélyt a bizonyításra. Openda 2020 nyarán a folyamatos játéklehetőség érdekében a Vitesse-hez került kölcsönben, méghozzá két évre. A holland gárdában alapembernek számított, a két idény alatt 66 bajnokin 28 gólig jutott. A Lens tavaly nyáron lecsapott rá, a francia klub 11,8 millió eurót fizetett érte a Brugge-nek. Openda remek szezont töltött új csapatában, a bajnokságban 38 találkozón 21 találatot jegyzett, ezzel hatalmas szerepet vállalt abban, hogy a Lens a 2. helyen végzett a Ligue 1-ben.