Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződést bonthat az Ajax kulcsembere – sajtóhír

Holland sajtóbeszámolók szerint az AFC Ajax vezetősége összerúgta a port a csapat egyik legfontosabb játékosával és nem is várható, hogy megoldást találnak a nézeteltésekre…

(Photo by Peter Lous/BSR Agency/Getty Images)

A Telegraaf beszámolója értelmében az AFC Ajax hamarosan felbonthatja Dusan Tadic szerződését, miután a szerb középpályás napok óta nem látogatja a csapat edzéseit. Az amszterdami klub mérsékelni szeretné a kiadásait, hiszen a következő szezonban nem vesz részt a Bajnokok Ligájában, a szerb középpályás pedig a csapat legjobban fizetett játékosa.

A 34 éves topolyai származású irányító a Vojvodinában kezdte pályafutását, 2010-től 2014-ig már Hollandiában játszott a Groningen és a Twente alkalmazásában, majd négy évet a PL-ben töltött a Southampton játékosaként. Tadic 2018-ban szerződött az Ajaxhoz, amely színeiben mostanáig 241 mérkőzésen 105 találatos és 122 gólpasszt jegyzett. Ezalatt háromszor nyert bajnoki címet és kétszer Holland Kupát. A 2018–2019-es szezonban 28 találatával gólkirály volt, a 2020–2021-es bajnokságban pedig az év játékosának választották.

Tadic szerződése még 2027-ig érvényes a holland csapatnál, amelynek felbontása esetében szabadon igazolhatóként távozhat.

A nemzetközi sajtó híresztelései szerint távozása esetén a török Besiktas szerződtetné a szerb klasszist.