Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Ajax elköszönt a BL-elődöntős csapat utolsó tagjától – HIVATALOS

A holland sajtó korábbi információinak megfelelően az AFC Ajax valóban felbontotta meghatározó játékosa szerződését…

(Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images)

Az AFC Ajax a péntek esti órákban erősítette meg, hogy szerződést bontott kulcsemberével, miután a nem egyező elképzelések miatt Dusan Tadic napok óta nem látogatta a csapat edzéseit.

Az amszterdami klub mérsékelni szeretné a kiadásait, hiszen a következő szezonban nem vesz részt a Bajnokok Ligájában, a szerb középpályás pedig a csapat legjobban fizetett játékosa, így a kenyértörés mellett döntöttek. Tadic volt a 2018-2019-es szezonban BL-elődöntőt játszó Ajax keretének utolsó tagja, aki az amszterdamiakat erősítette.

A 34 éves topolyai származású irányító a Vojvodinában kezdte pályafutását, 2010-től 2014-ig már Hollandiában játszott a Groningen és a Twente alkalmazásában, majd négy évet a PL-ben töltött a Southampton játékosaként. Tadic 2018-ban szerződött az Ajaxhoz, amely színeiben mostanáig 241 mérkőzésen 105 találatos és 122 gólpasszt jegyzett. Ezalatt háromszor nyert bajnoki címet és kétszer Holland Kupát. A 2018–2019-es szezonban 28 találatával gólkirály volt, a 2020–2021-es bajnokságban pedig az év játékosának választották.

Szerződése felbontása után Tadic szabadon igazolható lett. A nemzetközi sajtó híresztelései szerint a török Besiktas szerződtetné a szerb klasszist.