Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi Simons egy év után távozik a PSV Eindhoventől!

A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Eredivisie) szereplő PSV Eindhoven hivatalos közleményén keresztül tudatta, hogy Xavi Simons elhagyta az ausztriai edzőtábort, mivel a fiatal támadó visszatér a Paris Saint-Germainhez…

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

Xavi Simons azonnal elhagyta a PSV edzőtáborát annak érdekében, hogy átigazoljon a PSG-hez – számolt be róla hivatalos közleményében az eindhoveni alakulat. A párizsi csapat kihasználta a szerződésébe épített 6 millió eurós visszavásárlási záradékot, így Xavi egy idény után távozhat a PSV Eindhoventől. A fiatal holland válogatott támadó viszont csak akkor marad a Paris Saint-Germainnél, ha Neymar vagy Kylian Mbappé távozik. Amennyiben egyikük sem vált, úgy a klub kölcsönadja, leginkább az RB Leipzig látná szívesen a soraiban. 

Xavi Simons tavaly nyáron került a PSV Eindhovenhez, a tehetséges játékos egyértelműen alapembernek számított Ruud van Nistelrooy kezei alatt. Mindent egybe véve 48 találkozón lépett pályára a gárda színeiben, ezeken 22 gólt és 12 gólpasszt jegyzett. Társaival nyert Holland Kupát és Szuperkupát is.