Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rooney: “Messinek nem lesz könnyű dolga az MLS-ben…”

Lionel Messi szerződtetésének bejelentése után az MLS-ben szereplő Inter Miami ünnepélyes keretek közt bemutatta a nagyközönség előtt az argentin klasszist…

(Photo by Megan Briggs/Getty Images)

Az Inter Miami vasárnap este rendezett egy ünnepséget, melyen Lionel Messit és Sergio Busquets-t is bemutatták a nagyközönség előtt a Fort Lauderdale-i DRV PNK Stadiumben.

“Tíz éve vágtam bele a kalandba, hogy egy új MLS-csapatot építsek. Akkor azt mondtam, arról álmodok, hogy a világ legjobb játékosait csábítsam Miamiba. Olyan focistákat, akik számára szintén fontos, hogy hozzánk hasonlóan az a cél vezérelje őket, hogy jobbá tegyék ennek az országnak a labdarúgását. Nagyon boldoggá tesz minket, hogy ennyien eljöttetek, hogy megünnepeljük ezt a hihetetlen pillanatot. Úgyhogy kérem, nézzétek el nekem, hogy kicsit elragadtak az érzelmek. Egy álom vált valóra, hogy Lionel Messit az Inter Miaminál köszönthetem. Isten hozott a családban” – köszöntötte David Beckham klubtulajdonos az új érkezőket.

A D.C. United csapatát irányító Wayne Rooney ugyancsak megszólalt Messi MLS-be szerződéséről:

“Minden elő van készítve Messi számára. A klub leigazolta Busquetset és Jordi Albát, de nem kizárt, hogy egy újabb korábbi csapattársa, Luis Suárez is csatlakozik hozzájuk. Tata Martino személyében olyan edzője lesz, akit kedvel, és akiben megbízik. Látva, milyen neveket igazolnak a szaúdi klubok, hatalmas fegyvertény az MLS részéről, hogy meg tudta szerezni Messit. Őrültségnek hangzik, de Messinek nem lesz könnyű dolga Amerikában. Az utazások, a városonként folyamatosan változó körülmények, az energikus és intenzív játék mind-mind nehézséget okozhat” – említette az angol klasszis.

Miután a két játékost hivatalosan is bemutatták, csapatuk következő mérkőzésén, pénteken a mexikói Cruz Azul ellen akár pályára is léphetnek az Inter Miamiban. Ez lesz az új, nagyszabású Leagues Cup sorozat nyitánya, mely során a következő hetekben az MLS és a mexikói bajnokság csapatai küzdenek egymással.