Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Török csapatban folytatja az Ajax távozó kapitánya – HIVATALOS

A szerződése felbontása után az Ajaxtól távozó szerb irányító máris megtalálta új csapatát…

(Photo by Marcel ter Bals/BSR Agency/Getty Images)

A török bajnokságban (Süper Lig) szereplő Fenerbahce hivatalos felületein keresztül jelentette be, hogy két évre szóló megállapodást kötött az AFC Ajax-tól távozó Dusan Tadiccsal.

Az amszterdami klub mérsékelni szeretné a kiadásait, hiszen a következő szezonban nem vesz részt a Bajnokok Ligájában, a szerb középpályás pedig a csapat legjobban fizetett játékosa, így a kenyértörés mellett döntöttek. Tadic volt a 2018-2019-es szezonban BL-elődöntőt játszó Ajax keretének utolsó tagja, aki az amszterdamiakat erősítette.

A 34 éves topolyai származású irányító a Vojvodinában kezdte pályafutását, 2010-től 2014-ig már Hollandiában játszott a Groningen és a Twente alkalmazásában, majd négy évet a PL-ben töltött a Southampton játékosaként. Tadic 2018-ban szerződött az Ajaxhoz, amely színeiben mostanáig 241 mérkőzésen 105 találatos és 122 gólpasszt jegyzett. Ezalatt háromszor nyert bajnoki címet és kétszer Holland Kupát. A 2018–2019-es szezonban 28 találatával gólkirály volt, a 2020–2021-es bajnokságban pedig az év játékosának választották.

Tadic leigazolása iránt egy másik neves isztambuli klub, a Besiktas is érdeklődött az elmúlt napokban.