Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Serie A legjobb védője a Bundesligába szerződött – HIVATALOS

Hosszas várakozást követően a német rekordbajnok megerősítette az olasz bajnok Napoli egyik legjobbjának szerződtetését…

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

A Bayern München leigazolta az olasz bajnokság (Serie A) elmúlt idényében a legjobb védőnek választott Kim Min Jae-t, akiért a hírek szerint 50 millió eurót fizettek a bajnok Napoli csapatának.

A 26 éves dél-koreai középhátvéd a 2021-2022-es idényben került Európába, amikor Szalai Attila védőtársa volt a Fenerbahcében és kiváló teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet. Az isztambuliak színeiben 40 tétmérkőzésen lépett pályára. Tavaly nyáron a Napoli 18 millió eurót fizetett érte, most pedig ezen összeg háromszorosáért értékesítik egy év elteltével.

Kim a magunk mögött hagyott idényben a bajnoki címet szerző nápolyiak oszlopos tagja volt, 35 bajnoki meccsen és összesen 45 tétmérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben. Az elmúlt szezon végén a Serie A-ban az év legjobb hátvédjének jó elismeréssel jutalmazták őt.

“Kim lenyűgözött bennünket a fizikumával, mentalitásával és gyorsaságával. Örülünk, hogy azonnal elkezdheti a felkészülést, és meg vagyunk győződve arról, hogy játékstílusával inspirálni fogja a szurkolóinkat” – jegyezte meg a bajorok vezérigazgatója, Jan-Christian Dreesen.