Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Arcpirító vereség, kiesett a Ferencváros

A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőinek első fordulójának visszavágóján a Ferencváros hazai pályán mérkőzött meg a feröeri Klaksvik együttesével. A magyar csapatnak egy 0-0-ás első meccs után kellett volna kiharcolnia a továbbjutást.

Tavaly a kazah Tobol ellen egy kínkeserves odavágó után sima lett a visszavágó – idén is ebben reménykedhettek ferencvárosi oldalon. A Groupama Arénában minden szempontból kedvezőbb feltételek mellett pályázhattak a győzelemre és a múlt héten tapasztaltak beépítésével játékban is előre léphettek. Jóval gördülékenyebb játékra volt kilátás ferencvárosi részről.

Ezzel szemben az első percek képe kísértetiesen hasonlított az odavágóra. Egyfelől láthattunk egy betömörülő feröeri csapatot, amely ellen egyszerűen nem lehet helyzetbe kerülni; másfelől pedig ismét átélhettük, milyen életveszélyesek is a Klaksvik játékosai rögzített szituációk után. Ez utóbbiban kulcsszerep jutott a vendégek legjobb játékosának, a 7-esben játszó Frederiksbergnek. A 31 éves szélső nagy bedobásai folyamatos életveszéllyel jártak, de a szögletei és szabadrúgásai is rendre veszélyt jelentettek – no meg mezőnyben is nagyon hasznosan mozgott. 5 perc játék után az ő dobását követően kellett az első bravúrt bemutatnia Dibusz Dénesnek, majd pár pillanattal később ismét főszerepbe került. Civic szabálytalansága után büntetőhöz jutott ugyanis a Klaksvik, amit Frederiksberg magabiztosan értékesített, így meglepetésre a kék mezesek hamar megszerezték a vezetést.

Ezt követően azonban a meccs képében nem következett be komoly változás. A Fradi továbbra sem tudott mit kezdeni a betömörülő ellenfelével és cserébe hátul is egyre több volt a hiba. Knoester ügyetlen labdakezelése után zengett először a lelátón a “K…gyenge” , majd percekkel később jött a többi. Adama Traore a saját térfelén vesztett csúnyán labdát egy labdakihozatalnál, ami után a Klaksvik sikerrel vezetett ellentámadást. Pavlovic gyenge labdáját az eső-kelő hazai védők nem tudták eltakarítani, így az eljutott Frederiksberghez, aki zavartalanul lőhette azt közvetlen közelről a hálóba. Ekkor már így is nagyon kínos volt a szituáció Csercseszov legénységének, de a félidő hosszabbításában még mélyebbé vált a gödör számukra. Kassi talán maga sem tudja, hogyan került helyzetbe és gyengécske lövése hogyan került a Fradi kapujába, de Dibusz elképesztő bakija után 3-0-ás vendég fölénnyel mehettek pihenni a csapatok.

Ferencvárosi oldalon a felforgatott középpálya egyáltalán nem működött, a zárt védekezést nem tudták feltörni és hátul sem voltak biztatóak. Ennek tetejébe pedig olyan hátrányt szedtek össze, ami gyakorlatilag borítékolta számukra a vereséget. A második félidőben leginkább a becsületgólért hajtottak és nem sokkal jutottak közelebb hozzá, mint az első játékrészben. A 67. percben jegyezhettük fel az első ferencvárosi lehetőséget, a 71. percben pedig az első igazi kapura lövést. A hajrában gyakorlatilag egy komoly lehetőségig jutottak, ám Varga Barnabás lövését bravúrral védte Johansson, így a Fradi végül lőtt gól nélkül esett ki a BL-ből.

A Klaksvik egy teljesen korrekt, jó és szervezett játékot játszó csapat, akik nem igazán hibáztak a két találkozó során. Teljesen megérdemelték a továbbjutást. Ezzel szemben a zöld-fehérek nem tudtak föléjük kerekedni – sőt, helyenként magukat ütötték el a továbbjutástól. Folytatás az UEFA Konferencia Liga selejtezőjében.

Ferencváros – Klaksvik 0-3 (0-3)
Helyszín:
Groupama Aréna (Budapest) Vezette: Smajc (szlovén)
Gólszerző:
Frederiksberg (8. – büntető, 32.), Kassi (45+1.)
Sárga lap: Botka, Mmaee, Abu Fani, ill. 
Kiállítás: ill.

Ferencváros: Dibusz – Civic (Marquinhos), Knoester, Mmaee, Botka – Gojak (Makreckis), Abu Fani, Baráth (Ben Romdhane) – Zachariassen (Lisztes), Varga Barnabás, Adama Traore (Owosu). Edző: Csercseszov.

Klaksvik: Johansson – Forren, Faero, Petersen – Joensen (Da Silva), Pavlovic (Hansson), Andreasen, Danielsen – Kronberg (Latif), Kassi (Gussias), Frederiksberg (Mikkelsen). Edző: Hoseth.