Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az orosz sajtó szerint elsietett volt Csercseszov menesztése

Elsietettnek nevezte Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző elküldését a moszkvai Szport Ekszpressz című lap, miután a Ferencváros szerdán 3-0-ra kikapott a feröeri Klaksvíktől és kiesett a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában.

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A sportlapban az orosz válogatott korábbi sajtóreferense szerzői rovatában taglalta az 59 éves szakember váratlanul gyors menesztésének lehetséges okait, elsősorban az érzelmeket, a szégyenérzetet említve annak magyarázataként, amiért az FTC elnöke, Kubatov Gábor “kirúgta” Sztanyiszlav Csercseszovot, írja az MTI. A szerző szerint sokkot váltott ki a vereség és a kiesés következményeként “az elvesztett hipotetikus bevétel a Bajnokok Ligájában…”.

“De az ilyen érzelmi állapotban hozott döntések általában rosszak. A karddal vágni könnyű. A kérdés az, hogy mi lesz ezután. Új élvonalbeli edzőt kell keresni, Kubatov biztosan nem dolgozott ki B tervet erre a szezonra. Kártérítést kell fizetni a távozott edzőnek, stábtagjainak, a csapat depressziós”

– olvasható a cikkben.

Eközben a közösségi oldalakon már szavazást is indítottak Csercseszov jövőjéről, hogy hol várják a trénert az orosz futballélvonalban. Nyilvánvalónak tűnik három moszkvai klub – a Dinamo, a Szpartak, a Lokomotiv – és a Szocsi, de a volt sajtófőnök szerint az említett lehetőségeket még nem szabad komolyan venni.

“Először is le kell zárni az ügyeket a Ferencvárossal. Aztán levegővétel, s a további út kiválasztása, amelyik a leghelyesebb lesz Csercseszov számára”

– fogalmazott jelezve, elsietettnek érzi az edző elküldését.

“A Klaksvikkel vívott meccs utolsó sípszója után Kubatov megkérte Csercseszovot, hogy menjen fel hozzá, és amikor belépett, azonnal bejelentette a menesztést. Semmi sem történt volna, ha szerda este helyett csütörtök reggel születik meg az ítélet”.

Az orosz tréner 2021 decembere óta irányította a Ferencvárost, mellyel idén a bajnokság megnyerése mellett a nyolcaddöntőig jutott az Európa-ligában. Az FTC a BL-kiesés után a Konferencia-liga selejtezőjében folytathatja, melynek második fordulójában az ír Shamrock Rovers együttesével találkozik.

A Ferencváros Máté Csabát bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásával a férfi labdarúgócsapatnál.