Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezték a Manchester United új csapatkapitányát – hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier Leauge) szereplő Manchester United bejelentette, hogy ki lesz a csapat új kapitánya a következő szezontól. 

(Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)

A Manchester United bejelentette, hogy Bruno Fernandes lesz a klub új csapatkapitánya. A 28 éves játékos a korábbi kapitányt, Harry Maguire-t váltja, aki a múlt héten jelentette be, hogy nem viseli tovább a karszalagot, a döntést a menedzser, Erik ten Hag hozta meg.

“A portugál középpályás már számos alkalommal viselte a karszalagot a Unitednél, és Erik ten Hag megerősítette, hogy mostantól állandó jelleggel ő vezeti a csapatot. Kapitányként továbbra is a legmagasabb színvonalat fogja hozni a csapatban, miközben a United a 2023/24-es szezonban és azon túl is a siker útjára akar lépni.”.

– írták a klub közleményében.

Fernandes 2020 januárjában csatlakozott a Sportingtól az angol klubhoz, és nem csak a csapat egyik legmegbízhatóbb teljesítményt nyújtó, de legkiemelkedőbb vezetőjévé is vált. A középpályás 185 fellépésén 64 gólt szerzett és 54 asszisztot adott, és Maguire-rel együtt a tavalyi szezonban felemelte a Ligakupát, véget vetve a klub hatéves trófeaínségének.

Fernandes a klub hetedik csapatkapitánya az elmúlt tíz évben, miután korábban Nemanja Vidic, Wayne Rooney, Michael Carrick, Antonio Valencia, Ashley Young és Maguire töltötte be ezt a szerepet.