Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sadio Mané is közel áll ahhoz, hogy Szaúd-Arábiában focizzon – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint a Bayern München támadója, Sadio Mané jelenleg is egy szaúdi klubbal tárgyal egy esetleges átigazolásról. 

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

Az angol The Athletic információi szerint a Bayern München játékosa, Sadio Mané tárgyalásokat folytat a szaúdi profi ligában szereplő Al-Nassr csapatához való átigazolásról.

A Manét képviselő ügynökség a portugáliai Pine Cliffs hotelben találkozott az Al-Nassr sportigazgatójával, Goran Vuceviccsel, hogy megbeszéljék a lehetséges szerződtetést. A 31 éves szenegáli támadó csak tavaly nyáron csatlakozott a Bayernhez, 32 millió euróért hagyta el a Liverpoolt, és 2025-ig szóló szerződést írt alá.

Az Al-Nassr, amelyhez Cristiano Ronaldo decemberben csatlakozott a Manchester Unitedtől, már leigazolta Marcelo Brozovicot az Intertől és Seko Fofanát a Lens-től. Remélik továbbá, hogy sikerül szerződtetniük a United hátvédjét, Alex Tellest is.

Manénak nem volt túl jó első szezonja volt a Bayernnél, 25 Bundesliga-szereplése során mindössze 7 gólt szerzett. A katari világbajnokságról, valamint több Bayern-meccsről is lemaradt egy novemberben elszenvedett lábsérülés miatt.

Manét áprilisban a Bayern fel is függesztette és pénzbüntetéssel sújtotta, miután összeveszett csapattársával, Leroy Sanéval. A szenegáli csapatkapitány a hét elején már szerepelt a bajor klubban az amatőr FC Rottach-Egern elleni 27-0-s győzelem alkalmával.

A Bayern vezetőedzőjét, Thomas Tuchelt Mane jövőjéről kérdezték az előszezon előtt, ahol a német SPORT1-nek így nyilatkozott:

“Mané teljesítménye elmaradt az elvárásoktól. A versenyhelyzet rendkívül magas, a kezdő pozíció elérése nem könnyű számára. Ezt a játékos is tudja, ismeri az én véleményemet és a klub véleményét is”.

Az Al-Nassr egyike volt annak a négy szaúd-arábiai klubnak, amelyet az ország állami befektetési alapja vett át a múlt hónapban, csakúgy, mint az Al-Ittihad, az Al-Ahli és az Al-Hilal. A befektetésnek köszönhetően az európai labdarúgás több sztárja is a Közel-Keletre költözött, köztük Karim Benzema, Ruben Neves és N’Golo Kanté is.