Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A River Plate megszerezte az Inter támadóját – HIVATALOS

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) aktuális kiírását megnyerő River Plate a támadóposzton hajtott végre erősítést…

(Photo by Manuel Cortina/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Az argentin River Plate megszerezte az Internazionale-től a tehetséges támadó, Facundo Colidio játékjogát, akivel 2025 végéig szóló szerződést kötött.

A 23 éves támadó a Boca Juniors utánpótlásában is megfordult, majd 17 évesen került a milánóiakhoz. Colidio azóta két évet kölcsönben a belga Sint-Truidenben töltött, tavaly január óta pedig az argentin élvonalbeli Tigrében pallérozódott.

A két szélen és középcsatárként is bevethető játékos a Tigre számára nagyszerűen sikerült tavalyi szezonban 26 meccsen öt gólt és hat gólpasszt regisztrált. Az idei Liga Profesional küzdelmei során 21 pályára lépés alatt két-két találat és előkészítés fűződött a nevéhez, egyszer pedig a Copa Sudamericanában is eredményes volt.

Colidio az elmúlt másfél év alatt minden sorozatot figyelembe véve 72 mérkőzésen 11 gólt és 10 assisztot jegyzett a Tigrében.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!