Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: svájci támadó az AC Milan legújabb szerzeménye! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették az RB Salzburg támadóját, Noah Okafort.

(Photo by Claudio Villa/AC Milan via Getty Images)

Erősített a támadósorán is az AC Milan gárdája, amely bejelentette 6. nyári érkezőjét Noah Okafor személyében. A 23 éves játékos az RB Salzburg csapatától érkezett a piros-feketékhez, akik a transfermarkt adatai szerint 14 millió eurót fizettek a támadóért, de ez az összeg különböző bónuszok teljesülése esetén még tovább emelkedhet. A támadósor közepén és mindkét szélén otthonosan mozgó Okafor játékát saját bőrén is megtapasztalhatta a milánói alakulat, hiszen a Bajnokok Ligája csoportkörében a két csapat kétszer is megmérkőzött egymással, és az 1:1-re végződő ausztriai találkozó során Okafor volt a Salzburg gólszerzője. A svájci futballista az előző szezonban összesen 32 meccsen lépett pályára, ez idő alatt 10 találatot és 5 előkészítést jegyzett.

Noah Okafor 2020 januárja óta volt a Salzburg játékosa. A klub mezét a 3 és fél év alatt 110 alkalommal ölthette magára és összesen 34 gól és 23 gólpassz fűződött a nevéhez. Új állomáshelyén 2028 nyaráig szóló szerződést írt alá, és a 17-es mezszámot fogja viselni.

Okafor összességében a 6. nyári szerzeménye az AC Milannak, akik korábban Marco Sportiello, Ruben Loftus-Cheek, Luka Romero, Christian Pulisic, valamint Tijjani Reijnders leigazolását jelentették be.