Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cristiano Ronaldo csapattársa lesz a Manchester United védője – HIVATALOS

A szaúdi profi ligában szereplő Al-Nassr csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy leigazoltál Alex Tellest. 

(Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)

A szaúdi Al-Nassr csapata megerősítette, hogy szerződtette Alex Tellest a Manchester United csapatától. A transfermarkt.com szerint 7 millió eurót fizettek érte az angol klubnak, a játékos pedig 2025 nyaráig írt alá a szaúdiakhoz. A United megköszönte Tellesnek azt, “amit a klubért tett az elmúlt három évben”.

A 30 éves játékos a tavalyi szezont kölcsönben a Sevillánál töltötte, ahol megnyerte az Európa-ligát, és szerepelt saját csapata ellen is, amikor a negyeddöntőben kiütötték a Unitedet.

Telles így csatlakozik egykori csapattársához, Cristiano Ronaldóhoz, aki januárban igazolt az Al-Nassrhoz az Old Traffordról.

Telles 2020 októberében a Portótól érkezett a Unitedhez 15 millió euró ellenében. A 12 brazil válogatottsággal rendelkező hátvéd 50 alkalommal lépett pályára az MU-ban, és a 2021/22-es szezonban a Villarreal elleni 2-1-es Bajnokok Ligája-győzelem alkalmával szerezte egyetlen gólját a klub színeiben.

Az Al-Nassr egyike annak a négy szaúd-arábiai klubnak, amelyet az ország állami befektetési alapja vett át a múlt hónapban, az Al-Ittihad, az Al-Ahli és az Al-Hilal mellett. A befektetésnek köszönhetően már idén nyáron több magasan jegyzett játékos is Szaúd-Arábiára cserélte az európai labdarúgást, többek között Karim Benzema, N’Golo Kanté, és Marcelo Brozovic is, aki Telles csapattársa lesz.