Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bundesligában folytatja pályafutását Szalai Attila – HIVATALOS

Hivatalossá vált, hogy a magyar válogatott védője, Szalai Attila a német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) folytatja pályafutását. 

(Photo by Mike Kireev/NurPhoto via Getty Images)

A TSG Hoffenheim csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy leigazolták a Fenerbahce magyar játékosát, Szalai Attilát. A 25 éves játékos 12,3 millió euróért váltott klubot, és 2027 júniusáig írt alá új csapatához.

“Meggyőződésem, hogy ez a helyes lépés számomra. Az elmúlt hetekben kérdezgettem Szalai Ádámot, és ő csak jó dolgokat mondott a klubról. Rendkívül motivált vagyok, az első naptól kezdve mindent bele fogok adni, és szeretnék minél több sikert elérni a Hoffenheimmel”

– fogalmazott Szalai az átigazolásról.

Sokáig arról szóltak a sajtóhírek, hogy az Union Berlin lehet a befutó a magyar válogatott védőért, ám ezt német források hamar cáfolták, majd az elmúlt napokbak jött fel a Hoffenheim neve.

Szalai 2021-ben igazolt a Fenerbahcébe 3,86 millió euróért a ciprusi Apollon Limasol csapatától. Már az első szezonjában remek teljesítményt nyújtott, és végül minden sorozatot figyelembe véve 117 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 7 gólt és 4 gólpasszt is jegyzett.

Törökország előtt a Vác, majd a Vasas utánpótláscsapataiban szerepelt, majd Ausztriába szerződött a Rapid Wienhez. 2018-ban tért vissza Magyarországra, Mezőkövesdre, ahonnan két évvel később szerezte meg a ciprusi Limassol

Nem ő az első Szalai a Hoffenheimben, mivel 2014 és 2019 között Szalai Ádám is a német klub kötelékébe tartozott. A magyar válogatott korábbi csapatkapitánya ráadásul segített korábbi csapatának bejelenteni az új magyar igazolást: