Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sergio Canales a mexikói élvonalba igazolt – HIVATALOS

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Betis irányítója a mexikói élvonalat (Liga MX) erősítő Monterrey együtteséhez szerződött.

A Monterrey hivatalos csatornáin keresztül jelentette be, hogy leigazolták Sergio Canalest a Real Betistől. A mexikói alakulat 10 millió eurót fizetett a 32 éves középpályásért, ami további 7 millió euróval nőhet még, ha bizonyos feltételek teljesülnek. A rutinos spanyol labdarúgó 2026-ig írt alá újdonsült csapatához.

Canales a Racing Santanderben nevelkedett, majd 2010-ben megvásárolta őt a Real Madrid 6 millió euróért. A “királyiaknál” azonban nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, így egy szezonnal később kölcsönbe került a Valenciához, majd rá egy évre végleg megvásárolták őt a “denevérek”. Itt sem maradt sokáig, ugyanis 2014-ben a Real Sociedadhoz szerződött, ahol 4 és fél szezont lehúzott. A baszk alakulattól 2018-ban igazolta le a Real Betis ingyen. A sevillai csapatnál minden versenysorozatot figyelembe véve 207 mérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken 39 gólt és 30 gólpasszt jegyzett.

Borítókép: Fran Santiago/Getty Images