Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Törökországban folytatja a Crystal Palacetól távozó szélső! – Hivatalos

Hivatalossá vált korábbi beszámolónk, miszerint Törökországban folytatja pályafutását a Crystal Palacetól távozó szélső, Wilfried Zaha, aki a Galatasaray csapatával kötött szerződést.

(Photo by Lewis Storey/Getty Images)

Korábban már beszámoltunk arról, hogy minden bizonnyal Törökországban folytatja pályafutását a Crystal Palacetól távozó Wilfried Zaha. Ezek a hírek végül igaznak is bizonyultak, a Galatasaray ugyanis hivatalos oldalán bejelentette az elefántcsontparti játékos megszerzését. A 30 éves futballistát ingyen szerezte meg a török klub, miután Zahának az idény végén lejárt a szerződése a Palacenál. Ugyan a londoni klub is szerette volna vele megújítani a kontraktusát, de Zaha egy olyan csapathoz szeretett volna szerződni, ahol stabil kezdőként számolnak vele, és a Bajnokok Ligájában is pályára léphet. Ennek fényében olyan ajánlatokat utasított vissza, mint az Atletico Madrid, a Lazio, a Fenerbahce vagy épp az Al-Nassr megkeresése.

Wilfried Zaha pályafutása során két időszakban, 2010-től 2013 nyaráig, valamint 2014 nyarától egészen mostanáig volt a Palace játékosa. Ez idő alatt 458 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben, amelyeken 90 gólig és 76 gólpasszig jutott. Új állomáshelyén 3 évre kötelezte el magát, ahol a hírek szerint aláírási bónuszként 2 millió fontot kapott, valamint a fizetése éves szinten 3,76 millió font lesz.